9,4 / 10 op 6000+ reviews: Lees recensies van onze klanten

Mier-run | Aaltjes tegen mieren

4.2/5.0 (5 reviews)

Mier-run bevat aaltjes die de larven van mieren doden en volwassen mieren niet kunnen verdragen. Bij het verspreiden van de aaltjes in de nesten gaan de mieren volwassen mieren zich verplaatsen.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Mieren zijn overal aanwezig en moeten ook niet in eerste instantie afgedood worden. Wil je echter van de mieren af omdat je er last van hebt? Neem dan je toevlucht tot Mier-run. Mier-run zijn aaltjes die de larven van mieren in hun nesten bestrijden. De volwassen mieren slaan op de vlucht. Wil je weten hoe Mier-run werkt? We leggen het je hier haarfijn uit.

Wat is Mier-run?

Mier-run is een biologisch bestrijdingsmiddel tegen mieren. Dit product bevat aaltjes, ook wel nematoden genoemd. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de larven van mieren.

Het beste is om Mier-run direct in de mierennesten aan te gieten. De aaltjes gaan in de nesten de larven van mieren opzoeken. Ze dringen de larven binnen en gaan deze bacterieel vergiftigen. De volwassen mieren slaan op de vlucht en verlaten hun nest.

Voordelen van Mier-run

 • Geen residue en geen resistentie.
 • Geen gevaar voor mens, dier en milieu.
 • 100 % natuurlijk product.
 • Bestrijd de mierenlarven in de nest.

Nadelen van Mier-run

 • De aaltjes moeten in de ondergrond kunnen doordringen en in de nesten terecht komen om efficiënt te werken. Bij diepe ondergrondse nesten kunnen de aaltjes niet tot bij de larven geraken.
 • Mier-run kan niet gebruikt worden op harde ondergronden zoals terrastegels of binnen in huis. De aaltjes moeten in de ondergrond kunnen doordringen en in de nesten terecht komen om efficiënt te werken.

Mieren bestrijden met aaltjes

Het behandelen van mierenhopen

Heb je grote, lokale bovengrondse mierenhopen? Behandel met Mier-run door de aaltjes direct in de nestingangen te gieten. De kleinste verpakking Mier-run voldoet voor 5 mierennesten.

 1. Product oplossen in water en in de nestingangen gieten.
 2. Twee weken vochtig houden.

Mieren in je gazon, border of moestuin

Heb je vele zichtbare mierenhoopjes verspreidt over je gazon of border? In dit geval moet je de totale oppervlakte behandelen van het gazon of de border en op de plaatsen waar de mierenhoopjes aanwezig zijn, extra veel aaltjes met de gieter toedienen. De mierenhoopjes vooraf open maken, helpt om de aaltjes dieper te laten doordringen.

 1. Ingeval van een grasveld, het gras eerst kort maaien. Ingeval van een dikke viltlaag, eerst verticuteren. Indien je Mier-run in de siertuin wil toepassen, mag er geen schors of haksel liggen op de te behandelen plekken. Na de behandeling kan het schors of haksel wel terug gelegd worden. Aaltjes moeten namelijk goed kunnen doordringen in de ondergrond.
 2. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. Eénmaal opgelost moeten de aaltjes direct gebruikt worden. Ze kunnen maximum enkele uren in de oplossing overleven.
 3. Niet toepassen in de zon. Naspoelen met zuiver water zodat alle aaltjes in de grond terecht komen en niet verdrogen op de grassprieten.
 4. De grond vochtig houden gedurende minimum 2 weken.

Wanneer mieren bestrijden met aaltjes?

Mier-run kan je heel het seizoen gebruiken vanaf je bovengronds een mierenactiviteit ziet. De bodemtemperatuur moet min 10°C bedragen en deze temperatuur behouden voor min. twee weken na de behandeling.

Hoeveel aaltjes heb ik nodig?

 • Mier-run 5 m² bevat 5 miljoen aaltjes en is ook voldoende voor 5 mierennesten.
 • Mier-run 50 m² bevat 50 miljoen aaltjes en is voldoende voor 50 mierennesten.
 • Mier-run 250 m² bevat 250 miljoen aaltjes en is voldoende voor 250 mierennesten.

Aaltjes overdoseren?

Overdosering met nematoden is onmogelijk en zal enkel een positieve invloed hebben op het resultaat. Hoe meer aaltjes je gebruikt, hoe sneller je resultaat bekomt.

Aaltjes bewaren?

Aaltjes kunnen in de originele verpakking bewaard worden in de koelkast op 5 °C tot aan de vervaldatum. Gezien het hier om een levend product gaat, is de houdbaarheid beperkt tussen minimum 7 dagen en enkele weken. Je bestelt best het product op het moment dat je het wenst te gebruiken.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring met biologische bestrijdingsmiddelen en willen je graag verder helpen.

Reviews
enige effectieve middel tegen mieren!
Na van alles geprobeerd te hebben pas ik nu de mierstop toe: Aaltjes (nematoden) die de miereneitjes opeten. Door dit 1 a 2 x per jaar toe te passen houd ik de mieren [die anders bladluizen verspreiden die mijn wilgjes leegzuigen] onder controle. Het enige middel dat echt effect heeft gehad!
Even 2 weken geduld, maar dan zie je dat het werkt!
Het is een behoorlijke uitgave, maar het product doet het naar onze mening beter dan alle poeders en mierenlokdoosjes. Tenminste in het gras en de borders. Voor de terrassen werkt het niet. Wij hadden veel last van rode mieren in ons gazon. Werden er jaarlijks meer. Van alles geprobeerd, maar werkte niet echt. Deze aaltjes werken na 2,5 weken uitstekend. Hadden daarbij ook het vochtige weer mee. Eerste 2 weken lijkt er geen effect, maar moeten de aaltjes nog groeien. Daarna zie je snel effect.
werkt helaas niet
Snelle correcte levering. Maar werkt helaas niet. Vrijdagavond heel onze tuin behandeld (wat vrij arbeidsintensief is). Vandaag zit onze tuin terug vol nieuwe mierennesten.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op